De Plasma aansteker: een windbestendige en oplaadbare aansteker

De plasma aansteker is een nieuw type aansteker die een hoop voordelen heeft ten opzichte van een standaard gasaansteker, zo is de plasma aansteker oplaadbaar via USB en is deze volledig windbestendig!

Wat is een plasma aansteker?

Een plasma aansteker is een aansteker die werkt op basis van elektriciteit. Op de aansteker zit namelijk een knop en zodra deze knop wordt ingedrukt, wordt er een spanningsverschil gecreëerd tussen de ontstekingspunten op de aansteker. De lucht tussen de ontstekingspunten wordt geïoniseerd, waardoor er elektrische stralen ontstaan met een temperatuur van maar liefst 900 graden. Zodra je de knop loslaat, verdwijnt het spanningsverschil en zal de aansteker meteen uitgaan.

Wat zijn de voordelen van een plasma aansteker?

Traditionele aanstekers werken op basis van gas, op het moment dat deze aansteker wordt aangestoken komen er door de verbranding schadelijke stoffen vrij. Doordat de plasma aansteker volledig op elektriciteit werkt, komen er hierbij geen schadelijke stoffen vrij. Verder is een van de grote voordelen van een elektrische aansteker ten opzichte van een traditionele aansteker dat deze oplaadbaar is, de aansteker heeft namelijk een micro-USB ingang. Als de aansteker leeg is, kan deze aangesloten worden op bijvoorbeeld een laptop, powerbank of autolader en na 1 à 2 uur weer volop gebruikt worden. De aansteker kan 200 tot 300 keer gebruikt worden voordat deze opnieuw opgeladen moet worden.

Andere voordelen van een plasma aansteker zijn:

  • Hij is windbestendig: de elektrische stralen zijn zo sterk dat deze niet worden uitgeblazen
  • Hij is veilig: alle plasma aansteker zijn voorzien van een geavanceerde ontstekingsbeveiliging
  • Hij is veilig: de elektrische stralen blijven tussen de ontstekingspunten
  • Hij straalt stijl en elegantie uit